Suomenlahti

Avovesikausi on nyt virallisesti avattu!

Vene saatiin viime viikolla vesille ja koukkuja päästiin liottamaan niin lauantain sadekelissä kuin sunnuntain itätuhnussakin. Ollilla oli jo viikolta havainto mittakalan seuriosta, joten tapahtumia saattoi olettaa tulevan!

Lauantain pintalämmöt pyörivät huikeissa 5-6 asteen lukemissa, mutta tippuivat päivän aikana hyvin nopeasti 3,5 asteen tuntumaan. Lauantai oli keliltään muutenkin kolean syksyinen ja vesi aikamoista puuroa. Tapahtumia ei muutaman tunnin kopasulla kuulunut.

Sunnuntai aloitettiin siian onginnalla. Reilun parin tunnin yrityksellä saatiin yksi vajaa puolikiloinen, joten mitään huippusyöntiä ei ollut päällä. Ehkä jälkikäteen ajatellen olisi pitänyt viritellä onget suosiolla sisäsaaristoon, eikä lähteä merta edemmäs yrittämään.
Vaikka kuinka haluaisi uskoa kevääseen niin kalenteri ja päällekkäisten pipojen määrä paljastavat karun totuuden...

Positiivista oli kuitenkin iltapäivällä tavoitetut taimenet! Ensin Olli kepitti pienen alamitan ja hetkeä myöhemmin omaan uistimeen tarrasi joku, irroten kuitenkin saman tien. Kala sai suorassa kelauksessa sen verta nenilleen, että taisi luulla olevansa vielä koukussa, kun se muutamaa sekuntia myöhemmin mosautti samalla kohdalla pinnassa ja paljasti kylkensä! Nätti ja selkeästi parempi kala, mutta tuskin kuitenkaan 60 sentin ylittäjä. Kaikki taimentapahtumat saatiin varsin lyhyeen aikaikkunaan alkuiltapäivästä. Kalat olivat suojaisessa paikassa sisäsaaristossa, vedenlämpö 3,2 C.

Myönnetään; joskus ovat alkukauden kalat olleet pahemminkin hukassa!

Kommentit